неделя , 27 май 2018

Джобен фрийдъм

Движете се с удоволствие където и  да сте!

Джобен фрийдъм е вкусна напитка, която не само може да е с вас навсякъде, накъдето сте се запътили, но и ви дарява с подвижност, за да стигнете до там.

Към нашия стабилизиран гел от алое вера и всички негови благотворни качества добавихме цял арсенал от хранителни вещества, полезни за ставите.

Глюкозамин сулфатът е съединение, съчетаващо глюкоза с аминокиселината глутамин. То присъства в човешкия организъм и е
необходимо за производството на глюкозамингликан – молекула, използвана за формиране и възстановяване на хрущялната и други
телесни тъкани. Синтезът на глюкозамин се забавя с напредване на възрастта и допълнителният му прием може да окаже благотворно влияние върху ставите. Добре е също така да отбележим още, че глюкозаминът е полезен и за кожата, тъй като участва в производството на някои видове колаген, откривани в хрущяла и епителната тъкан. Стимулирането на производството на колаген в тялото може да подобри еластичността на кожата и да намали бръчиците.

Глюкозаминът е съчетан с хондроитин сулфат – още една молекула, присъстваща в хрущялната тъкан. Хондроитинът придава поголяма гъвкавост на хрущяла и се твърди, че предотвратява разрушаването му от ензимите. Той е и основна съставка на сухожилията и лигаментите, като им придава структура, задържа в тях вода и хранителни вещества. Също така позволява на други молекули да преминават през хрущяла.

Хрущялната тъкан е подобният на гума материал, действащ като амортисьор в ставите. С напредване на възрастта той се втвърдява
и губи своята еластичност, което предразполага ставите към травми, болки, възпаления, обездвижване и други дегенеративни процеси.

Към глюкозамина и хондроитина добавяме и МСМ (метилсулфонилметан) – съединение, което естествено се съдържа в храни като
кравето мляко, месото, морските храни, плодовете и зеленчуците. Често количеството му намалява сериозно при прекомерната съвременна обработка на храните. Твърди се, че МСМ действа благодарение на съдържащата се в него сяра, която подсилва колагена. МСМ допринася за намаляване на възпалението, просто като позволява на вредните вещества да напускат клетката, а на полезните нутриенти – да влизат в нея. Така се освобождава натрупаното в клетката напрежение, което иначе причинява възпаления в ставите и другаде, а то пък може да причини болка. МСМ демонстрира и способност да успокоява мускулите, както и да облекчава схващания на краката и гърба и така се превръща в чудесен помощник на маратонци и други спортисти, подложени на интензивно физическо натоварване.

Сладкият сок от нар е идеален спътник на изброените дотук съставки в Джобен фрийдъм и дава на напитката наистина приятен вкус.
Освен това притежава и внушително много полезни за здравето ни свойства.

Що се отнася до подвижността, нарът е доказал, че е изключително ефективен в атакуването на определени протеини в нашата имунна система. Тези белтъчини причиняват възпаления и стимулират разрушаването на хрущялната тъкан. Сокът от нар също така е много богат на антиоксиданти, а някои от тях са особено интересни като пуникалагините и антоцианините. Според изследванията действието им може да допринесе за поддържане на здравословни нива на холестерола и така те подкрепят
доброто състояние на сърдечносъдовата система. Жените често приемат сок от нар по време на менопаузата, за да си набавят допълнителни антиоксиданти.

Можете ли да си представите, че цялата тази съкровищница се е побрала в малка мека опаковка, която можете да носите навсякъде?

Пъхнете една или две в чантата си, в жабката на колата, в чекмеджето на служебното бюро или в спортния си сак. Идеални са и за
уикенд пътувания, тъй като не тежат в ръчния ви багаж, а при по-големи пешеходни преходи могат да се окажат изключително подходящи за бързо „презареждане“. Джобен фрийдъм е готов за пиене във всеки момент и навсякъде – освежаващ и ободряващ, той ви изпълва с енергия за активен живот.

Виж също

Форевър активен пробиотик

Форевър активен ПРОБИОТИК

Здравето и жизнеността започват отвътре. Малката перличка, която дава огромен тласък на вашето здраве и …

Forever Daily

Бъдете спокойни с Форевър дейли

Хипократ е казал: „Мъдрият човек разбира, че здравето е най-голямата благодат.“ Да живеем здравословно в …