събота , 26 май 2018
Home » За FLP » Отглеждаме добро

Отглеждаме добро

Не е тайна кое превръща Форевър в уникален и много успешен бизнес. Причината е една: нашето алое вера. Благодарение на специфичния ни подход към мощната билка, ние имаме свобода да подпомагаме местните общности и да пазим околната среда.
Чистият, стабилизиран гел от алое вера е основната съставка на нашите феноменални продукти и е в сърцевината на всичко, което правим във ФЛП. Да поддържаме най-високото възможно качество е толкова важно за нас, че плантациите, от които идва алоето за производството ни, са наша собственост – както тези в долината на Рио Гранде в Южен Тексас, така и най-големите в света насаждения на площ над 2500 хектара в Доминиканската Република.

Плантациите на Форевър пречистват атмосферата от два милиона тона СО2 годишно

Когато Рекс Моън основава Форевър Ливинг Продъктс, той знае, че за компанията не е добре да разчита на външни доставчици на суровини. Затова той не само купува плантации с алое, но и построява собствени производствени предприятия и складови помещения. Така фирмата контролира качеството и разходите на всяка стъпка от процеса на изработка – от суровините, та чак до готовия продукт.

Внимателно отношение

От засаждането и отглеждането на растенията, до прибирането на реколтата, ние се грижим за своето алое вера с вниманието и високите изисквания, които влагаме и във всеки един от продуктите си. Фермерите ни берат листата на ръка прецизно и деликатно. След това те се обработват в рамките на едва няколко часа, за да получите най-чистия и свеж
гел от алое вера, запазил всички свои естествени полезни качества. В плантациите наемаме местни фермери и осигуряваме отлични условия за работа, както и стабилни доходи за общността в региона.

Във Форевър започваме с чистия гел от вътрешността на листата, който се смята за най-полезната част от растението. Към него внимателно добавяме останалите съставки, за да получим първокласните си продукти. За разлика от много други
производители на изделия за здраве и красота, ние действително поставяме силата на алое вера в центъра на своите продукти, а не капваме символично количество, колкото да можем да го прибавим на етикета.

Но освен висококачествените ни изделия, има и други причини да се гордеем с нашето алое. С повече от 50 милиона засадени растения, насажденията ни пречистват атмосферата от два милиона тона въглероден двуокис годишно. Това означава, че нетният въглероден отпечатък на Форевър Ливинг Продъктс е с положителен ефект върху околната среда. В допълнение ние използваме свободни кози и овце за естествено плевене и 100% натурално наторяване и така избягваме
употребата на химически пестициди и хербициди.

В плантациите наемаме местни фермери и осигуряваме отлични условия за работа, както и стабилни доходи за общността в региона.

Зелени не само на думи

За разлика от останалите фирми, които тръбят за всяка минимална екологична промяна и за отговорното си отношение към околната среда, Форевър Ливинг не престава да преразглежда собствените си практики с цел възможно най-ефективно и редовно усъвършенстване. Дори кандидатствахме за сертифициране от Международната организация
за стандартизация (ISO) – независим орган, оценяващ влиянието на фирмите върху околната среда. През 2006 г. поставихме началото на официална екологична програма за устойчиво развитие с намерението да стимулираме самите себе си да се стараем още повече. Документираната ни Система за управление на околната среда бе сертифицирана по
международния стандарт ISO 14000 и оттогава всяка година поддържаме тази висока оценка, като спазваме всички нейни изисквания.

За разлика от много други производители на изделия за здраве и красота, ние действително поставяме силата на алое вера в центъра на своите продукти.

Форевър Гивинг

Усилията на Форевър да превърне света в едно по-хубаво място не свършват дотук. Нашата благотворителна фондация Форевър Гивинг си партнира със световни организации за набиране на средства и подпомагане на достойни каузи.
Съсредоточаваме дейността си върху осигуряване на финансиране, оборудване и образование, за да се борим с бедността, глада и липсата на медицински грижи. Фондацията ни също така подава ръка при необходимост от незабавна подкрепа
след бедствия като тайфуна Хайян, наскоро връхлетял Филипините.

 

Виж също

Форевър активен пробиотик

Форевър активен ПРОБИОТИК

Здравето и жизнеността започват отвътре. Малката перличка, която дава огромен тласък на вашето здраве и …

Forever Daily

Бъдете спокойни с Форевър дейли

Хипократ е казал: „Мъдрият човек разбира, че здравето е най-голямата благодат.“ Да живеем здравословно в …