събота , 26 май 2018
Home » Хранителни добавки от FLP » Хранителна добавка с гинко билоба и китайски билки

Хранителна добавка с гинко билоба и китайски билки

Полезна хранителна добавак за подояване на паметта
Код: 073
60 таблетки
Цена: 63,00 лв.

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

„Форевър гинко плюс“ е eдна перфектна смес от четири полезни китайски растения, известни от дълбока древност. Базисната съставка е екстракт от листа на гинко билоба съчетани с ганодерма от гъби рейши, плодове от шисандра и изсушени на слънце фо-ти – китайски билки.

В днешно време има много информация за гинко, включително изказаните твърдения, че притежава възбуждащи половото желание свойства. Това безспорно е една от най-популярните билки както в Европа, така и в Северна Америка. Поглеждайки в историески план забелязваме, че това е и едно от най-древните растения с постоянно приложение в медицината. Съвременната му популярност се основава на положителното му въздействие върху нервната система и способността му, да подпомага функциите, свързани с паметта, най-вече при хора, преживяли травма. Всеки има нужда от малко „храна за мисълта“ понякога и в това отношение „Форевър гинко плюс“ е вашата идеална „закуска“!

Има мнения че гинко билоба е най-старото оцеляло дърво, като видът му датира от стотици хиляди години. Оттук идва и името, с което е известно – „дърво-вкаменелост“. Гинко билоба живее дълго, често дори над 1000 г., което се дължи на способността му да се приспособява към всякаква околна среда. Изключително устойчиво е на нападенията на насекоми и гъби. Дървото гинко расте в някои части на Съединените щати и Китай. В Азия го употребяват заради лечебните си свойства от над пет хиляди години.
Най-често използваният материал, извлечен от това растение, е стандартизираният екстракт от неговите листа. За постигане на добър ефект е необходимо препаратите, изготвяни от листата, да съдържат най-малко 24% флавон-гликозиди и поне 6% терпен-лактони.
Първите предпазват капилярите, като регулират техния тонус и еластичност, действат като силни антиоксиданти и имат противовъзпалитено действие. Вторите потискат струпването на кръвни плочки, като по този начин помагат да се предотврати образуването на съсиреци в кръвоносните съдове. Могат също така да предотвратят свиването на бронхите и тяхната свръхчувствителност, като така отслабват предразположението към астма и спазми на кръвоносните съдове.

Ето комбинацията на тези две съставки спомагат за значително увеличаване на кръвния поток към малките кръвоносни съдове както в мозъка, така и в крайниците. Благодарение на подобряването на  кръвообращението в мозъка и опитите с гинко билога показват изключително положителни резултати при случаи на слаба деменция и болест на Алцхаймер – подобрява се паметта, настроението и концентрацията. Всички тези полезни свойства са в основата растението гинко билоба да се свързва с положително въздействие върху възстановяването на хора прекарали мозъчен удар. Доказано е че гинко има благотворно въздействие не само върху хора, страдащи от мозъчни заболявания. Множество изследванията показват че дори и при здрави хора, то значително повишава концентрацията, вашата памет и стимулира умствената дейност. Лошото кръвообращение в ръцете и краката може да доведе до развитие на неприятните перниони и болест на Рейно, затова гинко е отлинчо средство и за страдащите от тези заболявания.
Сред останалите полезни свойства на гинкото можем да споменем : подобряване на симптомите при състояния, които на пръв поглед са коренно различни, като астма (поради отпускащото въздействие върху бронхиалните мускули) и шум в ушите.

Останалите активни съставки на „Форевър гинко плюс“, също заслужават да им обърнем сериозно внимание.
Ганодерма, от гъбата рейши,  практично приложение традиционната китайска медицина вече над 4000 г. В азиатските страни той се ползва с репутация на тоник, удължаващ човешкия живот, който дори е съпоставим със свойстата на женшена. Китайското й име „линг жи“ което е превод означава „билката на духовната мощ“, а ганодермата е била винаги ценена като истински „еликсир на живота“. Китайците я използват, за да усилят множество функциите на човешкото тяло. Ценноста и се дължи на това, че подобрява обмяната на веществата и кръвообращението, като по този начина спомага обмена на кислород и течности в организма. Множество изследвания също показват, че съдържа много видове биологично активни съставки, включително полизахариди, мастни киселини и аминокиселини.

Шисандрата е пълзяща лоза с малки червени плодове срещаща се основно в Северен Китай. Нейното китайско име е „ву-уей-зи“ или в превод „плод с пет вкуса“, т.к тя е едновременно сладка, кисела, горчива, солена и люта. Предполага се, че шисандрата има адаптогенни свойства и засилва устойчивостта на човешкото тяло към болестотворни бактерии и стрес. Шисандрата съдържа вещества, наречени лигнани, за които се знае, че спомагат за възстановяване на тъканта на черния дроб, при увреждане от вирусен хепатит и алкохол. Лабораторни изследвания доказват, че шисандрата може да повишава издръжливостта, да дава жизнени сили и да намалява неприятното чувството за умора.
Фо-ти (или хи-шу-ву) също е с прародина далечен Китай, където го отглеждат и до ден днешен. Може да се консумира и в сурово състояние, въпреки че общоприетото мнение е, че е значително по-добро изсушено на слънчева светлина. За китайците сушеното на слънце фо-ти е една от основните билки използвана против стареене намираща широко приложение в различни тонизиращите рецепти.
Разглеждани по отделно всяка от съставките има сериозна репутация и трудно би се намерило по-добро съчетание от полезни билки, способни да се допълват както взаимно, така и с другите вещества във „Форевър гинко плюс“ – ето ви „храна за мисълта“!

СЪСТАВКИ

Екстракт от гинко 30 мг
(листа на прах, стандартизирани до 24% флавоноиди / 6% терпеноиди)
Гъби рейши 210 мг
Шисандра 130 мг
Сушено на слънце Фо-ти 110 мг
Микрокристална целулоза, трикалциев фосфат, целулоза, стеаринова киселина, кроскармелозен натрий и магнезиев стеарат.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА

Употребявайте по една таблетка два пъти дневно.
Важна забележка: Не се препоръчва употреба на „Гинко плюс“ по време на бременност и кърмене. Да не се дава на деца под 6-годишна възраст.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Помага при слаба памет и ежедневна умствена умора, като увеличава кръвния приток към мозъка.
Помага при лошо или недостатъчно кръвоснабдяване (перниони).
Повишава цялостното енергийното ниво на организма.
Съдържа допълнителни тонизиращи билки за подсилване действието на гинко билоба.

За поръчки и въпроси:

Име и фамилия *

Email *

Телефон*

Адрес за доставка*

Опишете продукта който желаете

captcha

 

Виж също

Хранителна добавка „Зелени поля“

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА Добавката „Зелени поля“ помага на човека в съвременният начин на живот, който …

Forever Active HA – Хранителна добавка с хиалуронова киселина

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА „Форевър активна ХК“ е революционен нов продукт, който подпомага организма в борбата …