вторник , 19 юни 2018

Forever A-Beta-CarЕ

Код: 054 100 гел капсули цена: 59,48 лв.
Код: 054
100 гел капсули
цена: 59,48 лв.

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Постоянно четем и слушаме за вредата от свободните радикали за нашето здраве. Свободните радикали представляват нестабилни атоми или молекули, които организъм произвежда в процеса на обмяна на веществата. Основна причина за образуването им е кислородът. Свободните радикали всъщност са увредени молекули с един липсващ електрон, които се сблъскват със стабилни молекули и се опитват да си възвърнат липсващото равновесие. Когато един свободен радикал отнеме електрон от стабилна молекула, тя на свой ред става нестабилна и се превръща в нов свободен радикал. По този начин в клетката настъпва верижна реакция, която може да се повтори милиони пъти в рамките на един ден. Вследствие на този процес на окисляване се нарушават защитните механизми на клетката, увреждат се протеините и клетъчните мембрани и се засяга дори клетъчната ДНК. Тялото ни става по-уязвимо, старее по-бързо и клетките му биват увреждани.
Част от свободните радикали се образуват в процеса на метаболизъм. Други се произвеждат от имунната система, за да се бори срещу вируси и бактерии. Но множество външни фактори като лекарства, цигарен дим, лъчения, замърсявания на околната среда, стрес, възпалителни процеси,физическо претоварване и др. са причина за натрупване на свободни радикали в големи количества, с които тялото не може да се справи. Въпреки, че процесът на окисляване не може да бъде спрян напълно, съществуват вещества, които могат да го овладеят. Това са антиоксидантите. Те представляват молекули, взаимодействащи си със свободните радикали, които не могат да бъдат увреждани както обикновените съединения. Антиоксидантите отдават на нестабилните молекули един от своите електрони, но не нарушават собствения си баланс. Така прекъсват верижната реакция на образуване на свободни радикали, преди да бъдат увредени жизненоважни молекули.
Сред основните антиоксиданти са витамин Е, бета-каротин и селен. Тези вещества не се произвеждат в тялото и затова е необходимо те да се набавят с храната.
„Форевър А-бета-кеър“ на ФЛП ви предлага незаменима формула, съчетаваща витамини А (бета-каротин) и Е и микроелемента селен.
Витамин А подпомага процеса на специализация на клетките, допринася за нормалното зрение и за нормално протичане на метаболизма на желязото. Основна роля има за поддържане на лигавиците, кожата и имунната система в нормално здравословно състояние. „Форевър А-бета-кеър“ е специално създадена хранителна добавка, която осигурява витамин А на организма под формата на бета-каротин, който се превръща във витамин А по време на храносмилането. Витамин Е е незаменима добавка за здрава кожа. Той е мастно разтворим, също така предпазва незаменимите мастни киселини от окисляване в клетките на тялото, защитава клетъчните мембрани от вредното въздействие на свободните радикали.
Третата съставка на този уникален продукт е селенът. Този микрелемент е един от най-мощните антиоксиданти и в съчетание с витамин Е и с бета-каротин засилва своето действие. Има благотворно влияние върху имунната система, щитовидната жлеза, кожата, косата и ноктите. Селенът е много важен и за здравето на мъжа.
Тази комбинация от трите съставки е възможно най-добрата за поддържане на оптимално здраве.
СЪСТАВКИ в една капсула
Витамин Е (като D-алфа токоферол) 67 mg
Витамин А (като бета-каротин) 7.5 mg
Селен (като L-селенометионин) 25 mcg
Рафинирано соево масло, желатин, розмарин на прах, морковено масло, соев лецитин, екстракт от тъмен рожков. глицерин, пчелен восък, пречистена вода.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
По една капсула дневно.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
• Мощен антиоксидант.
• Допринася за здрава кожа.
• Подкрепя кръвообращението.

Виж също

Хранителна добавка „Зелени поля“

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА Добавката „Зелени поля“ помага на човека в съвременният начин на живот, който …

Forever Active HA – Хранителна добавка с хиалуронова киселина

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА „Форевър активна ХК“ е революционен нов продукт, който подпомага организма в борбата …