Бъдете спокойни с Форевър дейли

Forever Daily

Хипократ е казал:

„Мъдрият човек разбира, че здравето е най-голямата благодат.“

Да живеем здравословно в съвременния високотехнологичен свят не е лека задача. Опитваме се да се храним правилно, да се движим достатъчно и да контролираме стреса, доколкото е възможно, но светът на удобството като че ли ни залага капани на всяка крачка и в резултат изглеждаме и се чувстваме уморени и болни.

Микровълнови фурни, безжични комуникации, банкомати – всички те улесняват живота ни, но и неусетно ни вредят, особено в комбинация със замърсения въздух, с недостатъчните сън и движение, със напрежението, създавано от високите сметки, задръстванията и икономическата ситуация, с храната, залагаща повече на вкуса, отколкото на питателността.

През всичките 20 години, в които работя в сферата на здравето и уелнеса, не преставам да се удивявам, че в нашия  информационен век хората все още буквално се лутат, когато трябва да подпомогнат жизнеността си с храни и хранителни добавки. Почти всички искат да изглеждат и да се чувстват по-добре, но просто нямат представа откъде да започнат.

Старата поговорка, че „ние сме това, което ядем“, вече просто не е вярна. Истината е, че ние сме това, което усвояваме и което организмът ни съумява да оползотвори. Ето защо екипът от лекари и специалисти по хранене и медицина, помогнал за създаването на Форевър дейли, посвети три години на изследвания, подбор на отделните съставки и балансиране на формулата така, че отделните нутриенти в нея да се усвояват и оползотворяват от тялото във възможно най-пълна степен.

Форевър дейли доставя 55 от най-добре проучените и доказани хранителни вещества в научно балансирано съотношение за оптимален ефект. Тези съставки могат да допринесат за задоволяване на всекидневните енергийни потребности, за подкрепа на имунната система, на добрия метаболизъм, на сърдечносъдовото здраве, както и на това на костите, за добра мозъчна дейност и най-важното – за защита на всяка клетка на тялото от оксидативни увреждания.

Според изследванията определени нутриенти се срещат в по-високи концентрации в различните части на човешкия организъм. Дефицитът им може да се отрази върху функционирането на съответния орган или система, което пък да предизвика нежелана верижна реакция.

За да ни предпази от подобни ситуации, Форевър дейли съдържа ключови хранителни вещества в оптимални количества и попълва липсите във всекидневния ни живот. Ще са нужни много книги, ако трябва да опишем всичките 55 съставки на продукта и тяхното полезно действие. Но нека разгледаме поне няколко от невероятните нутриенти във Форевър дейли.

На първо място продуктът представлява изключително ефикасна пълноспектърна витаминно-минерална формула. Всеки витамин и минерал е подбран с изключително внимание и е количествено балансиран с останалите за максимално усвояване.

В тялото ни различните хранителни вещества могат както да си съдействат, така и да се конкурират в зависимост от приеманите количества и форми. Когато комбинацията е създадена добре, нутриентите взаимно усилват действието си и допринасят за абсорбиране и поглъщане на останалите хранителни вещества. Едно нещо е да създадеш формула, а съвсем друго е да създадеш балансирана, синергична формула като тази на Форевър дейли.

Усвояването на витамин А, например, зависи от правилното съотношение между цинка и витамини C, D и E. Поглъщането на мангана пък се определя от баланса между витамин B6, калция и медта. Взаимодействието и взаимоотношенията между витамините и минералите са много сложни и е необходимо огромно количество работа, за да се сведат до минимум конфликтите и да се увеличи макси мално синергията. Формулата на Форевър дейли е съобразена с всички тези връзки и зависимости.

Всяка жива клетка на нашата планета се нуждае от минерали за правилното си функциониране и структура. За съжаление обаче, когато повечето минерали влязат в тялото ни, те се съревновават един с друг в процеса на абсорбиране и като резултат може да не бъдат оползотворени напълно. Големите количества цинк, да речем, са в състояние да понижат усвояването на желязото и медта. Затова формата и съотношенията между минералите, които приемаме, са изключително важни.

Във Форевър дейли сме използвали патентовани хелатни форми, в които минералите са свързани с протеинови молекули. Благодарение на това те попадат директно в кръвообращението и така усвояването им се подобрява. За разлика от много от обичайно влаганите в хранителните добавки минерали, които трудно се абсорбират от тялото и дразнят стомаха, хелатните форми са разработени така, че да не се конкурират с останалите макро- и микроелементи и нутриенти, да бъдат лесно усвоявани и да не нарушават естествения алкално-киселинен баланс в храносмилателната система. Резултатът е максимално поглъщане и оползотворяване на всички съставки на Форевър дейли.

Стив Хачет,
Управител на Форевър Нутрасютикъл

поръчайте