Съвършенството във Форевър

ДАР ли е или ИЗБОР? Грег Моън, Президент

Пабло Пикасо – един от най-великите и влиятелни художници на ХХ в. споделя: „Майка ми казваше: „Ако си военен, би станал генерал. Ако си свещеник, би станал Папа.“ Но аз съм художник и станах Пикасо.“ Дали Пикасо и останалите, които постигат съвършенство, стават велики в областта си благодарение на вроден талант или просто разцъфват при подходящите условия? Или пък съзнателно избират да бъдат най-добрите? Дали само „правят това, което обичат“ или пък „обичат това, което правят“? За Пикасо може би никога няма да разберем, защото не е сред нас повече от 40 години. Дали днес сме ограничени от човека, който сме били досега? Ограничават ли ни настоящите обстоятелства? Или можем да изберем кой ще бъдем и какво ще постегнем в бъдеще? Има причини да вярваме, че можем да променим бъдещето си и от обикновено да го превърнем в необикновено. Според ново изследване на Дейвид Стърт, в което той анализира данни за работата на милиони служители, интервюира специалисти, работници и ръководен персонал, има надежда за всеки, който се тревожи, че е неспособен да бъде велик в попрището си. „Удивително е колко много възможности и потенциал крие настоящата ни работа,“ казва Стърт. Почти във всяка ситуация има материал за съвършенство, без значение дали човек работи като портиер, директор или дистрибутор на Форевър. Според проучването при мнозина преломът между неприятната и страхотната работа настъпва, когато съсредоточават усилията си върху това да „правят нещо значимо и хубаво“. „Впечатли ме много,“ казва Дейвид Стърт „че хора с най-обикновена редовна работа взимат решение да погледнат на нея от друг ъгъл и търсят начин да правят нещо наистина значимо. И това тяхно решение променя цялата траектория на тяхната кариера.“ Тези хора избират да обичат заниманието си.

  • Избират да направят положителна промяна.Предприемат нещо.
  • Избират да работят с това, с което разполагат,вместо с онова, което им се иска да имат.
  • Гледат на препятствията като на предизвикателства, които да преодоляват с творчески подход и усърдна работа, а не като на прегради по пътя към успеха. Наясно са, че успехът им ще е от полза за най-скъпите хора в живота им и така работят закауза по-голяма от самите тях.

А вие какъв ще изберете да бъдете тази година? Мениджър? Мениджър „Орел“? Квалификант за Глобално рали? Чий живот ще обогатите с помощта на дейността си като дистрибутор на Форевър? На роднините си, на приятелите си, на общността си? Кой сътрудник от екипа ви би имал най-голяма полза от вашето насърчение, обучение и подкрепа? Във Форевър единственото ви ограничение е поставеното от самите вас. Изберете да обичате заниманието си. Изберете да бъдете най-добрите. Изберете да сте съвършени. Днес.