Форевър активен ПРОБИОТИК

Форевър активен пробиотик

Здравето и жизнеността започват отвътре.
Малката перличка, която дава огромен тласък на вашето здраве и жизненост!

Описаните в тази статия продукти за вътрешна употреба са хранителни добавки. Те не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, успокояване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.

Съществува свят, за който малцина знаят, но предвид близостта и същественото му значение, би било добре да му обръщаме внимание. Той се нарича „микро биом“ и се намира вътре във всеки от нас. Нашите микро биоми представляват колонии от миниатюрна „микрофлора“ или, с други думи казано – полезни бактерии, които живеят в телата ни и най-вече в червата.

Според учените във всеки миг стомашно-чревният ни тракт е обитаван от над 100 трилиона микроорганизми. Живеещи предимно в стомаха и червата ни, те могат да окажат огромен ефект върху нашето здраве и виталност.

Д-р Джеймс Балч – един от водещите автори на здравна литература и изтъкнат специалист в областта на храненето, казва, че флората в здравото дебело черво се състои от поне 85% полезни бактерии като лактобацили и бифидобактерии, а останалите 15% са колиформни.

За съжаление днес съотношението в червата ни е обърнато, заради нездравословното ни хранене и изтощителния ни начин на живот. Доказателство са огромните количества антиациди, слабителни и продукти против газове и подуване, които се купуват всеки ден. Всички те могат да облекчат острите симптоми, но по никакъв начин не ни помагат да бъдем проактивни към същинското здраве на червата ни.

Изчислено е, че в момента над 100 милиона души само в САЩ страдат от стомашно-чревни неразположения. В проучвания потребителите неизменно посочват здравето на храносмилателната система като един от петте най-тревожни  проблема.

Интересно е също, че пробиотиците и полезното им действие набират все по-голяма популярност по света. В България силната традиция на киселото мляко винаги ни е помагала да осъзнаваме важната роля на пробиотиците и връзката между здравето на червата и общата жизненост. Но за съжаление с навлизането на западния начин на обработка на храните, качеството на киселото мляко, което купуваме, вече далеч не е същото и ползите за здравето ни от него стават все по-съмнителни. Малцина имат време да квасят сами, но дори и те се затрудняват да открият чисто и неразредено прясно мляко в града.

А съвременните храни и начин на живот въздействат на телата ни така, че редовното им презареждане с полезни бактерии става все по-важно, за да сме здрави. Защото, ако съумяваме да поддържаме червата си здрави, те усвояват полезните съставки от храните по-добре и така правопропорционално расте способността ни да сме жизнени, да живеем по-щастливо и по-продуктивно.

Може последното твърдение да ви се стори преувеличено, но не прибързвайте с оценката, преди да научите, че около 70% от имунитета ни се намира в храносмилателната система. Ефективното му защитно действие се дължи именно на пробиотиците, които я обитават. Те потискат растежа на патогенни бактериални щамове, като населват отвътре повърхностния слой на стомашно-чревната лигавица и пречат на вредните бактерии да се размножават. Освен това пробиотиците отделят вещества с противомикробно действие. Смята се също, че те увеличават броя на белите кръвни телца, което значително повишава потенциала на имунната система и устойчивостта на организма на външни въздействия.

Сега виждате, че цялостното ни физическо разположение зависи пряко от това на микрофлората, с която живеем в симбиоза. Чудесна новина е, че имаме средство, с което да допринесем за доброто състояние и количеството на полезните бактерии в храносмилателната си система. Идеалният инструмент за зареждане с добри микроорганизми е Форевър активен пробиотик (код: 222), защото всяка перличка доставя един милиард от незаменимите ни приятели. С други думи – имате един милиард причини да взимате Активен пробиотик всеки ден, за да спомогнете за възстановяване на здравословния баланс на естествената си микрофлора. Активен пробиотик е уникална формула, която можете да купите единствено от Форевър Ливинг Продъктс.

В никой друг продукт по света, съхраняван извън хладилник, няма да намерите същото съотношение от шест вида полезни бактерии!

Като цяло пробиотиците са доста деликатни. Повечето формули на пазара не са стабилни при стайна температура и голяма част от бактериите в тях загиват, докато продуктът стои на рафта в магазина или дори още при транспортиране. Много производители се опитват да „свръхзаредят“ пробиотичните си продукти с 3 до 10 пъти повече бактерии от твърденията на етикета, защото знаят, че до мига, в който добавката реално стигне до потребителя, голяма част или дори цялата уязвима микрофлора ще е загинала. Ако бактериите са все още живи, когато бъдат погълнати, киселинната среда в стомаха унищожава голяма част от тях.

Това превръща Активния пробиотик на Форевър в толкова уникален продукт. Той използва ексклузивна, патентована технология за капсулиране, която защитава полезните микроби при стайна температура и също така ги предпазва от враждебната среда в стомаха. Методът гарантира, че всички шест щама микроорганизми стигат живи и невредими до тънките черва и дебелото черво, където могат да се заселят и да процъфтяват, за да спомогнат за възстановяване и поддържане на здравословен бактериален баланс вътре в нас. Форевър използва четири щама лактобацили и два щама бифидобактерии, за които е доказано, че имат полезни за здравето свойства.

Друг начин да подкрепим пробиотиците в храносмилателната си система е като ги храним със здравословна и пълноценна храна. А коя е най-добрата за тях? Пребиотиците. Те представляват разтворими фибри, които не могат да бъдат смлени от нашия стомашно-чревен тракт, но се усвояват от колониите живи микроорганизми в микрофлората ни. Колко щастливо съвпадение е, че един от най-добрите известни пребиотици е алое вера ! Учените са толкова впечатлени от връзката между пре- и пробиотиците, че са дали на комбинацията името „синбиотици“. То демонстрира синергията между полезните бактерии и тяхната храна. Едва ли има по-добра комбинация от пре- и пробиотици от нашия Гел от алое вера и Форевър активен пробиотик. Заедно те са перфектният „синбиотик“ – нещо особено важно в стремежа ни да възстановим превеса от 85% или повече на здравословните бактерии в телата си.

Предстоят ни много празнични дни, изпълнени с радост, топлина, усмивки и… обилни трапези. Колкото и силна да е волята ни, веселията в края на годината неизбежно ни изкушават да преяждаме. А това води след себе си най-различни стомашно-чревни неразположения. Позволете на Активния пробиотик на Форевър да ви помогне да ги преодолеете по-лесно. Направете услуга на себе си и на хората, които обичате, като включите Форевър активен ПРОБИОТИК® най-добрия източник на полезни микроорганизми на пазара в ежедневния си режим за добро здраве!

Поръчайте