Защитени с ФОРЕВЪР ИМУБЛЕНД

Forever Immublend

Днес почти всеки търси прости и бързи решения и комплексните формули на хранителните добавки предоставят такова. Те, разбира се,не могат да заместят разнообразнотои здравословното хранене, а само го допълват и подкрепят, но безспорното влошаване на качеството на храната и околната среда, както и нарастващият стрес, превръщат добавките във все по-голяма необходимост. Имате късмет, честе част от Форевър Ливинг Продъктс,защото компанията ни е доказан експерт в тази област.

Помните ли стабилната основа за здраве, която ви представихме в бр.139 на месечния бюлетин? Тя съчетава базовите продукти на ФЛП – Форевър дейли, Гел от алое вера, Арги+, Арк­тическо море и Активен пробиотик за подкрепа на всички ключови системи в тялото. Комбинацията е универсална и няма сезонен характер, а е препоръчителна за ежедневна употреба по всяко време на годината. Сега е моментът към нея да добавим още нещо, за да окажем допълнително съдействие насвоя имунитет.

Форевър имубленд (код: 355) е великолепен продукт, в който са вложени най-добрите и съвременни имуностиулиращи съставки на пазара. Всяка от тях е специално подбрана, заради ключовата роля, която играе за поддържане на имунните функции. Сборът им подпомага оптималното действие на биологичните защитни механизми на тялото, за да сме жизнени дори и в рисковите сезони. Нека ги разгледаме поотделно и да се убедим сами.

Фруктоолигозахариди

Трудни за произнасяне, но изключително полезни, фруктоолигозахаридите имат изразена способност да подпмагат полезната чревна микрофлора. А тя е неразривна част от, фронтовата линия“ на нашия имунитет. Наред с кожата, лигавиците и киселинността на някои органи, добрите бактерии формират първото, най-общо ниво на защитата ни от нашественици.

Най-добър пример е храносмилателната система, обитавана от близо 200 различни вида пробиотици. Те допринасят за правилно функционинане на храносмилателния тракт, като предотвратяват заселването и размножаването на патогени. Можем да се убедим във важната роля на тези бактерии, когато приемаме антибиотици, за да излекуваме да речем инфекция на ухото. Антибиотикът не различава кои бактерии причиняват инфекция и кои обитават червата ни и са полезни. Той унищожава всички наред и причинява драстични изменения в чревната флора. Затова и диарията е толкова често следствие от антибиотичните терапии, а тя обикновено е само върхът на айсберга от неблагоприятни последствия.

Именно тук идва на помощ базовият продукт на Форевър Активен пробиотик (код: 222), който доставя шествида живи полезни микроорганизми в телата ни. А за наистина ефективно поддържане на бактериално равновесие в храносмилателната система трябва и добре да храним тези пробиотици. Само така те ще се задържат и размножат в червата ни в достатъчни количества, за да ни предпазват добре от вредни микроорганизми. А кое е любимото ястие на полезните бактерии? Фруктоолигозахаридите! Във Форевър имубленд те са извлечени от плодове и зеленчуци като хикама, домати, цикория и праз и представляват натурално средство за подкрепа на имунната система.

Лактоферин

Този желязопренасящ протеин присъства в тялото на всеки човек и играе важна роля в неспецифичната защита на организма. В по-големи количества постъпва в майчината коластра, непосредствено след раждане на бебето,за да го защитава докато собствената му имунна система още не е развита.Лактоферинът притежава много свойства, изучавани повече от 60 години. Най-важно е широкоспектърното му антибиотично действие. Той убива вируси, бактерии и гъбички, без да засяга естествената полезна микрофлора ворганизма. Има също антиоксидантно действие, а патогените не могат да развиват резистентност към изобретателния му механизъм на действие – той се свързва с желязото в болестотворните микроби, необходимо им за живот и развитие.

Лактоферинът още потиска развитието на вредни бактерии в червата и подпомага развитието на бифидобактериите част от нормалната микрофлора. Повишава съпротивителните сили на организма и го предпазва от увреждане, като модулира възпалителния процес. Доказано е, че има противомикробно, противовирусно, противопаразитно и противоалергично действие и защитава лигавиците в тялото.

Гъби майтаке и шийтаке

Благодарение на хранителните и оздравителните си качества, известните като „витални гъби”, майтаке и шийтаке се използват в традиционната източна медицина повече от 3 000 години. Според изследванията в тях се съдържат химически съединения и нутриенти без аналог в растителния свят. И двата вида гъби имат признати свойства, подкрепящи производството на имунни клетки в човешкото тяло. Проучвания върху майтаке доказват, че те имат потенциал да регулират също и кръвното налягане, нивата на захарта, инсулина и липидите в кръвта.Най-ценната съставка в шийтаке пък е полизахаридът лентинан, на който гъбата дължи своето имуностимулиращо и имуномодулиращо действие. И двата вида са богат източник на минерали като калий, калций и магнезий, витамини, фибри и аминокиселини.

Витамин D

По-популярен като витаминът, без който организмът ни не усвоява ефективно калций от приеманата храна, витамин D играе важна роля и за имунния отговор – както за вродения, така и за придобития. Дефицитът му се свързва с повишено предразположение към инфекции, както и със засилена автоимунна дейност – състояние, при което имунната система не разпознава части от организма и ги напада разрушително.

Витамин D се синтезира в кожата под въздействието на слънчевите лъчи. Преди години е бил интуитивно използван за лечение на пациенти, страдащи от инфекции като туберкулоза. Те били изпращани в санаториуми и терапията им включвала редовни слънчеви бани. Но в студеното време ултравиолетовите лъчи често се докосват само до ограничени части от лицето ни, останали незащитени от дрехи, шалове, шапки и ръкавици. Ето защо не можем да разчитаме на достатъчно естествено производство на витамин D и е добре да си го набавяме с храната и с помощта на добавки като Форевър имубленд.

Витамин С

Много популярен витамин през есенно зимния период. Безброй са доказателствата, че подпомага имунната система, подобрява усвояването на желязо от растителните храни и допринася за защита на клетките от свободни радикали. Незаменим е, тъй като се набавя само чрез храната. Ще се зареждате с достатъчни количества, ако ежедневно наблягате на цитруси, чушки, шипки, броколи, карфиол, брюкселско зеле, киви, тъмнозелени листни зеленчуци и горски плодове. Но ако този тип храни не преобладават в менюто ви и, най-вече, ако сте пушач, трябва да се стараете редовно да зареждате организма си с безценния витамин.

Цинк

Минерал с ключово значение за тялото като цяло и конкретно за имунитета. Подкрепя правилните функции на различни механизми на имунния отговор като Т-клетките, лимфоцитите и клетките естествени убийци. Вероятно е да е пряко свързан с производството на антитела за защита от инфекции. Допринася за заздравяването на рани, за растежа, участва в многобройни ензимни системи.

Поръчайте