ФОРЕВЪР КАЛЦИЙ

Форевър калций
Код: 206
90 таблетки
Цена: 54.94 лв.

Основна роля в поддържането на всички органи в човешкото тяло имат костите. Липсата на здрави кости превръща всяко физическо усилие в мъчение и може да доведе до обездвижващи фрактури. Повечето хора знаят, че трябва да полагат грижи за сърдечно-съдовата система и мускулите и пренебрегват грижата за костите, които са в основата на здравата физика и активния начин на живот.

Минералът, който присъства в най-голямо количество в нашето тяло е калцият. 99 % от минерала се съдържа в костите и зъбите и поддържа здравината им. Останалият 1 %, чрез тъканите и кръвта, поддържа обмяната на веществата, сърдечно-съдовата и нервната система. Точно този един процент се набавя или чрез храната, или от костите ни.

Хранителен режим богат на калций, гарантира, че безценният минерал ще остане в костите и ще ги поддържа здрави и плътни. Липсата на достътъчно калций в менюто принуждава тялото да го извлича от костите и тъканите и води до загуба на костно вещество, нарушва плътността на костите и увеличава опасността от травми и фрактури. Това в изключително висока степен се отнася за жените след менопауза.

Ето защо е необходимо ежедневно да се приема калций в количества достатъчни да поддържат здравословното му ниво в организма. В хранителния режим на съвременната жена желязото и калцият са едни от най-дефицитните минерали.

„Форевър калций“ е хранителна добавка с нова усъвършенствана формула, която е гаранция за усвояването му в пълна степен. Форевър Ливинг ви предлага незаменимия за здравето ви калций, в комбинация с патентовани форми на цинк, магнезий, мед и манган и дабавени витамини С и D.

Поддържайте вашето здраве и активен живот чрез ежевневната употреба на „Форевър калций“.

СЪСТАВКИ:

Калций (калциев бисглицинат, калциев цитрат, калциев карбонат) 200 mg
Цинк (цинков бисглицинат) 1,5 mg
Манган (манганов бисглицинат) 0,5 mg
Магнезий (магнезиев оксид, магнезиев бисглицинат) 75 mg
Мед (меден бисглицинат) 0,25 mg
Витамин D (холекалциферол) 1,25 mg
Витамин С (калциев-L-аскорбат) 20 mg

ДРУГИ СЪСТАВКИ:

Силициев диоксид, мастни киселини, натриева карбокси метил целулоза, микрокристална целулоза, натриева карбоксиметилцелулоза, декстрин, декстроза, средноверижни триглицериди, тринатриев цитрат, натурален аромат ванилия.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА

По три таблетки дневно с вода

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Незаменим източник на калций и важни минерали.
  • Усъвършенствана формула за максимално усвояване на калция.
  • Подпомага поддържането на здрави кости и зъби.