Защо ГЕЛЪТ от АЛОЕ ВЕРА на Форевър?

Представете си, че разрязвате току-що откъснато листо от алое вера и изпивате гела от вътрешността му. Най-популярният продукт на Форевър Ливинг Продъктс – гелът от алое вера, е напитката най-близка по състав до натуралното съдържание на листата на растението. Той е и първият по рода си продукт, получил одобрителния печат на Международния научен съвет за алое. Със своите над 75 хранителни съставки, гелът от алое може да бъде наречен най-съвършеният натурален растителен сок. От хилядолетия алоето се цени заради естествените си успокояващи, охлаждащи и овлажняващи свойства. Мнозина го използват за облекчаване на леки изгаряния или за хидратиране и успокояване на раздразнена кожа, но знаете ли, че то има и много други научно доказани полезни действия? Ето няколко причини да
сте влюбени в алоето на Форевър.

Градивни елементи. Аминокиселините са „тухличките“, от които е изградено нашето тяло. Гелът от алое вера на Форевър съдържа общо 20 аминокиселини, включително осемте незаменими, които организмът не може да произвежда сам. Редовният прием на алое подпомага поддържането на добро здраве, като ни осигурява естествен източник на аминокиселини.

Подпомага доброто храносмилане. Алое вера притежава натурални прочистващи качества, които помагат на храносмилателната система да абсорбира ценните вещества от храните в кръвния поток. То същевременно допринася и за размножаването на полезните чревни бактерии.

Дневна доза витамини. Гелът от алое вера съдържа витамини А, В1, В2, В6, В12, С и Е, фолиева киселина и ниацин. Човешкият организъм не е в състояние да складира някои от тях и затова трябва да си ги набавя редовно чрез храната. Какъв по-добър начин да му ги осигурим от дневната доза гел от алое вера, която същевременно ще помогне на тялото ни да се защитава от оксидативния стрес?

Подкрепя имунитета. Алое вера съдържа уникални полизахариди и други полезни вещества, които помагат за модулиране и поддържане на имунната система.

Противовъзпалителни свойства. В гела от алое вера се съдържат 12 естествени съставки, за които е доказано, че потискат възпалителните процеси без странични ефекти. Алоето може също така да повлияе положително върху подвижността на ставите и мускулите.

Възстановява колагена и еластина. Алое вера предлага на организма богат източник на градивни елементи заподдържане здравето на кожата и за противопоставяне на признаците на стареенето.

Дневна доза минерали. Алое вера низарежда с калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк. Какво богатство! Пиенето на гел от алое вера е натурален и здравословен начин да попълним запасите на организма.

Регулиране на теглото и енергията. Редовното пиене на гел от алое вера по естествен път изчиства храносмилателната система. Съвременната храна съдържа доста съставки, които могат да причинят отпадналост и умора. Алое вера ни помага да се чувстваме здрави и пълни с енергия, а допринася и за поддържане на телесното тегло в здравословни граници.

Бързо облекчава кожата. Алое вера подобрява функцията на фибробластите – онези мънички клетки, благодарение на които тялото ни образува колаген. Именно те подпомагат възстановяването при леки изгаряния, порязвания, ожулвания и други кожни раздразнения.

Здрави зъби и добра устна хигиена. Алое вера е много полезно за цялата уста и венците. Една-две дози от гела от алое могат да допринесат за доброто състояние на устната кухина.